CONVOCATÒRIES  2019

img

RESIDÈNCIA EART

La Residència EART és un espai on els artistes poden desenvolupar els seus projectes, no és tan sols un taller o un espai de treball. El valor afegit de la Residència EART és l’articulació de propostes educatives que vinculen els artistes residents i els seus processos creatius amb els públics. 


A més a més, EART posa a la disposició dels artistes tots els mecanismes de difusió de l’entitat per tal de fer visible la seva feina. Alhora és un espai on beneficiar-se dels recursos de formació i de suport a la creació que ofereix la entitat.

Disposem de quinze estudis equipats per artistes per un període d’un any, fins a un màxim de dos. 

+info

Galeria d'imatges

MIRA X HANGAR OPEN CALL – Immersive narratives for 360º projection dome
img

MIRA Digital Arts Festival i Hangar s’uneixen per crear un cicle de residències enfocat a la creació de contingut immersiu per a doms i planetaris en format 360º. La convocatòria contempla la creació i investigació de noves narratives per a dom i planetaris i està destinada a artistes nacionals i internacionals que necessitin el suport tècnic, els espais de treball i el context que ofereixen Hangar i Mira per al desenvolupament d’una peça 360º, amb el fi d’exposar el seu treball en el marc de la celebració de MIRA Festival els dies 7, 8 i 9 de novembre el 2019.

 
La convocatòria busca portar a terme 2 residències, amb durada d’un mes durant l’octubre de 2019 a les instal·lacions d’Hangar. Fins el 23 de març. 

+info

CONVOCATÒRIA OBERTA Per A Residències De Creació - Cal Gras
img

Els creadors seleccionats disposaran d’allotjament i taller compartit a la Residència d’artistes Cal Gras, una casa d’estil rural situada a Avinyó (Catalunya), que disposa de 5 habitacions (individuals o compartides), cuina per als residents, menjador, sala d’estar, jardí, i 4 sales de treball, reunió o lectura de 45m2 cadascuna. Tota la casa disposa de wifi.

Si vols veure les instal·lacions i obtenir més informació, pots fer-ho a www.calgras.cat o bé a info@calgras.cat
 
Preu per a la residència:
Per una setmana 110€
Per un mes 400€
(Consulteu preus en cas de ser més d’una persona)

Bases:
 
Per participar envia’ns una breu explicació amb:
- Dades personals, web o imatges de l’obra.
- El treball que vols realitzar durant la residència.
- Període en què t’interessa realitzar la residència (donar
dues opcions de dates).
- Si s’està interessat en realitzar alguna activitat oberta al
públic durant la residència.

+info

El Venadito, mostra contra el maltractactament animal - siNesTesia
img

El Venadito, la mostra d'art contra el maltractament animal, arriba a la seva 3a edició. El maltracte cap als èquids es el tema central d'aquesta nova convocatòria organitzada per l'espai d'art siNesteSia amb la col·laboració de les entitats animalistes ADE i CYD  Santa Maria i el Museu de Ciències Naturals de Granollers que acolliran la mostra. 

Convocatoria fins el 30 de juny.
+info 

Beca d’intercanvi Summer Sessions 2019
img

Convocatòria oberta per a la participació d’un/a artista espanyol/a en el programa Summer Sessions 2019.

 
Les Summer Sessions són residències internacionals d’art i tecnologia de curta durada per a artistes i dissenyadors/es emergents. Una xarxa d’organitzacions culturals d’arreu del món patrocina i acull les residències.
 
Aquest any Hangar patrocinarà un/a artista d’Espanya per participar en aquest programa i realitzar una residència de dos mesos a V2_Lab(Rotterdam).

+info

Beca d’intercanvi entre la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires i Hangar
img

Hangar i el govern de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires han signat un conveni per a la realització d’un programa de residències d’intercanvi entre Buenos Aires i Barcelona. Dins d’aquest programa es seleccionarà a un/a artista resident a Espanya perquè participi en la Residència Internacional Campus Biennal, organitzada per la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires en col·laboració amb el Centre Cultural Recoleta.

 
L’objectiu d’aquesta convocatòria és oferir una beca perquè un/a artista resident a Espanya realitzi una estada de dos mesos a la Residència Internacional Campus Biennal a Buenos Aires. La participació en aquest concurs està oberta a artistes d’entre 18 i 32 anys, residents a Espanya, que desenvolupin propostes en l’àmbit de les arts visuals, performance, instal·lacions, art sonor, audiovisuals i nous mitjans.
 
La residència tindrà una durada de dos mesos, del 2 d’agost al 30 setembre del 2019.
 

CACiS open an international call to artists for to stay in their residence and conduct a research project during 2019 - Convocatoria 2019
img

El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç 
 
CACiS open an international call to artists for to stay in their residence and conduct a research project during 2019 - Convocatòria 2019
Convocatòria oberta en tres línies d'accés: projectes relacionats amb l’educació i l’art en el medi natural; projectes relacionats amb el cos, el medi i el paisatge; sense projecte, participació en els treballs de manteniment i millora dels espais del CACiS (instal·lacions / patrimoni de la pedra seca / treballs forestals i de l’hort).
Fins al 20 de febrer de 2019
 

iDensitats ASIMETRIES | ESPAI E - CONVOCATÒRIA OBERTA: RESIDÈNCIA D'INVESTIGACIÓ I VIVER DE PROCESSOS
img

iDensitats

ASIMETRIES | ESPAI E
CONVOCATÒRIA OBERTA: RESIDÈNCIA D'INVESTIGACIÓ I VIVER DE PROCESSOS
Projecte que tracta sobre la manca d'igualtat o equivalència entre parts o aspectes d'alguna cosa, projectada a espais urbans en transició.
Fins al 20 de febrer de 2019
 
 

Convocatòria de projectes per a la 8a Mostra d’Art Urbà 2019
img

Roca Umbert
Convocatòria de projectes per a la 8a Mostra d’Art Urbà 2019
Aquestes bases tenen com a objectiu regular la selecció de projectes de creació contemporània que formaran part de la 8a Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert (MAU) que es portarà a terme el dissabte 18 de maig de 2019.
Fins a l'11 de març

+info

Convocatòria tercera edició de les Beques d’intercanvi entre Hangar i la Casa de Velázquez
img

Per tercer any consecutiu vam publicar aquesta convocatòria per a l’elaboració d’un programa de residències d’intercanvi entre la Casa de Velázquez (Madrid) i Hangar (Barcelona). L’objectiu d’aquestes beques és proveir a artistes l’oportunitat de conèixer altres ambients artístics i culturals, produir i confrontar els seus treballs amb els d’altres i ampliar el seu currículum artístic. En el marc d’aquest programa, tres artistes residents a Catalunya romandran a la Casa de Velázquez de Madrid (un / a artista en la modalitat de residència de producció i dos artistes en la modalitat de residència d’investigació) i un / a artista francès / a realitzarà una residència de producció a Hangar (Barcelona). Aquest programa d’intercanvi rep el suport de l’Institut Français Barcelona.

+info

L'Estruch Convocatòria Residències 2019 - Circ, dansa, arts visuals i arts digitals
img

La fàbrica de creació de Sabadell, L’Estruch obre la convocatòria de residències artístiques per al curs 2019/2020. Aquest any la convocatòria contempla quatre línies de residència diferent: 

Convocatòria de residències de Circ +info
Convocatòria de residències de dansa i nous formats escènics +info
Convocatòria de residències d'arts visuals i performances +info
Convocatòria de residències d'arts digitals +info
 
La convocatòria està oberta des del 18 de febrer al 18 de març. 

Beques de recerca i experimentació artística La Escocesa 2019
img

La Escocesa obre convocatòria de les 'Beques de recerca i experimentació artística de La Escocesa 2019' adreçades tant a artistes residents com a externs.  Termini obert fins al 8 de març a las 13h. 
L'objecte de les beques de recerca i experimentació artística de La Escocesa és promoure el treball individual o col·lectiu en un projecte de cerca i experimentació en el marc de les arts visuals que aporti continguts, conceptualització, metodologia, planificació, formació i estratègies de col·lectivitització dins una línia artística determinada o sobre l'obra o trajectòria artística de la sol·licitant. 
 
Tota la informació sobre els requisits i la documentació que cal aportar es troba en les bases adjuntes.

+info

NEXES / POBLE NOU CONVOCATÒRIA DE RECERCA I EXPERIMENTACIÓ ARTÍSTICA IDENSITAT + LA ESCOCESA
img

Convocatòria impulsada entre Idensitat i La Escocesa a partir de l'eix temàtic: “En transició-treball”. L’objectiu principal consisteix en obrir una via de recerca artística per explorar les transformacions i nous imaginaris que afecten a conceptes com “treball”, “obrer”, “classe creativa”, “fàbrica”, “producció” “indústries creatives”, “atur”, “flexibilitat laboral”, “divisió del treball” “emprenedoria”, “precarietat”, “deslocalització”, o altres paraules vinculades i a les relacions entre elles. Alhora es vol experimentar en l'activació de processos que involucrin a persones o col·lectius del barri de Poble Nou de Barcelona, sempre dins de la lògica processual del projecte. La temàtica que aquí es proposa s'adequa a la naturalesa del propi espai de La Escocesa i del barri de Poble Nou, llocs que es troben en transició, immersos en un procés que afecta tant la forma com les activitats i relacions que s'hi despleguen. Amb aquesta convocatòria es busca fomentar el creuament i els nexes entre recerca, experimentació, pràctiques artístiques i espai social.

+info

Convocatòria per ser companyia resident de la Nau Ivanow 2019-2020
img

La Nau Ivanow posa en marxa la convocatòria de companyia resident.

Com a espai de residències escèniques acollim una companyia durant dos anys, posant el focus en l’investigació escènica en una aposta clara i decidida pels processos. L’objectiu és procurar de dignificar les condicions de treball durant el procés de creació, acompanyant i dotant els projectes dels recursos necessaris per desenvolupar la seva activitat.

+info

“LECTORS”* CONVOCATORIA DOBLE  ___ ESTIU* 2019/2020 START (Italia) + CAN SERRAT (Catalunya/Espanya) 

“LECTORS”*

CONVOCATORIA DOBLE  ___ ESTIU* 2019/2020
START (Italia) + CAN SERRAT (Catalunya/Espanya) 
 
MODALIDAD: ESCRIPTURA
 
Termini d’inscripció: 5 de Març > 5 de ABRIL, 2019. 
Anunci dels resultats: Final d’Abril 2019
Residència de juliol a setembre
 
*En referència a una entrevista de 1988 a France Culture amb Roland Barthes __ qüestionen la relació/separació entre escriptor.a y lector.a __ (L’entrevista coincideix amb la publicació de ‘la teoría de la escritura’ de Barthes.). La paraula ‘lectors’ s’utilitza aquí com un enfocament de la residència cap als processos d’escriptura.
 
Com a contingut de projectes, el jurat NO demana un projecte pensat específicament per a les residències, però valorarà els treballs desenvolupant problemàtiques relacionades amb la ruralitat, l’ecologia, la cultura local i les comunitats, __ aquestes temàtiques sent comunes a Start i CAN SERRAT .
 
A final de 2020, després de les residències, es realitzarà una publicació amb els processos d’escriptura produïts durant les residències a START i en CAN SERRAT.

+info

Convocatòria Festival TEST - Cal Gras
img

TEST és el Festival de la Xarxa Testimoni Escènic obert a propostes de tots els llenguatges artístics (música, dansa, teatre, titelles, màgia, clown, monòlegs, poesia, nous llenguatges…), de curta durada, per espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, fent augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

El Festival TEST, està format per un cap de setmana inaugural a Avinyó, els dies 5 i 6 de juliol. A partir d’aquí i durant els caps de setmana de setembre, octubre i novembre, es repartiran les propostes pels 11 nuclis de la Xarxa TE.


Que és Xarxaprod?

Xarxaprod  - Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya- és una associació que aglutina centres de producció i creació tant públics com privats al servei de la producció cultural contemporània.
Creada l’any 2006, l’objectiu principal de Xarxaprod és compartir i optimitzar recursos amb la finalitat d’enriquir el teixit productiu a disposició de creadors/es i fomentar la seva relació amb la societat.

logo

Amb el suport de:
logo