CONVOCATÒRIES  2020

img

Beques d’intercanvi per a projectes artístics entre Stuttgart i Barcelona.
img

Per sisè any consecutiu Hangar publica aquesta convocatòria de beques d’intercanvi d’artistes entre el land Baden-Württemberg i Catalunya. Aquesta beca va sorgir en 2015 per iniciativa del Goethe-Institut Barcelona, ​​de la Kunststiftung Baden-Württemberg, de la Württembergischer Kunstverein Stuttgart -WBK i del centre de producció i investigació d’arts visuals Hangar (Barcelona) i rep el suport del Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg -MWK- i de la Generalitat de Catalunya.

Prestacions i dotació de la beca:
Desplaçament: 300 €. / Dotació econòmica: 1.800 € en concepte de manutenció (2 mesos) i 900 € en concepte de producció (quantitats en brut). / Allotjament i espai de treball. / Ús de les infraestructures del centre. / Assistència tècnica puntual. / En cas de requerir dedicació exclusiva al projecte, es facturaran els costos a càrrec del pressupost de producció.


El termini finalitza el 17 de maig 2020 a les 23:59 h CEST.

+INFO

 

T.P.K. Convocatòria Oberta

El TPK posa disposició dels artistes diferents estudis, els que hi vulguin accedir, han de presentar un projecte a realitzar durant la seva estada.

Els artistes en residència tenen també a la seva disposició la resta d'infraestructures i serveis del TPK, (taller de gravat, taller de fotografia, espai wi-fi) i poden participar en cursos i seminaris. Al seu torn es comprometen a tenir accessible el seu treball quan es produeixen visites guiades per a escoles i esdeveniments d’índole similar i participar al projecte Els Temes de l’artista a on tenen l'oportunitat de explicar el seu treball i projectes.

+INFO

 

Nos llamamos así Convocatoria per Escriptors Gener 2021
img

Un projecte de Col·lectiva Narrativa en col·laboració amb g_b(residència d’escriptura) i Cajon de Sastre (editorial)

RESIDENCIA D’ESCRIPTURA COL·LECTIVA GENER 2021 nos llamamos así

Can Serrat és un espai de treball en viu que dóna suport a escriptors i a la producció artística. Oferim suport i recursos individuals a cada resident segons les seves necessitats.

La convocatòria està oberta a tots els temes i és la segona edició del projecte de residència narrativa col·lectiva. El jurat seleccionarà els participants segons la rellevància del seu treball general, projectes recents en el context i les línies de pensament de Can Serrat. Els residents seleccionats tindran el temps i l’espai per treballar en els seus propis projectes d’escriptura mentre resideixen a Can Serrat. A més, i específicament per a aquesta convocatòria oberta, demanem als residents seleccionats que dediquin part del seu temps aquí per contribuir a la producció d’una narrativa col·lectiva que desenvoluparem junts.

BEQUES

El jurat seleccionarà 16 propostes per formar part del projecte d’hivern 2021 nos llamamos así. Ens complau poder oferir almenys un suport parcial a cada sol·licitant seleccionat.

El desglossament és el següent:

- 1 beca completa

- 5 beques del 70% 

- 5 beques del 50%

- 5 beques del 30% 


DATES IMPORTANTS

Periode d’aplicació: Del 1 al 31 de Maig de 2020

Resultats: Juliol 2020

Dates de residencia: Del 7 de Gener al 7 de Febrer de 2021
+INFO

CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES D'ARTS VISUALS a NAU ESTRUCH
img

L'Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu, és un equipament municipal de Sabadell amb més de vint anys de trajectòria que cobreix un ampli espectre de la pràctica artística contemporània. 

L'Estruch es distingeix per cercar la permeabilitat entre disciplines com la dansa, el circ, les arts visuals, la performance, l'experimentació sonora o el desenvolupament tecnològic. 

Els seus resultats nodreixen el circuit artístic internacional però també d'altres àmbits com ara el social, l'acadèmic, industrial, etc.

Nauestruch és l'àrea especialitzada en arts visuals i performance, amb especial interès en propostes al voltant de polítiques del cos.

La convocatòria de residències d'art visuals té dues modalitats:


1.RESIDÈNCIES DE PRODUCCIÓ ARTÍSTICA

2.RESIDÈNCIA PRODUCCIÓ CURATORIAL


Els serveis del centre són: sales d'assaig, tallers, sala d'exposicions, medialab, espai multimèdia, teatre o allotjaments, que es cediran segons disponibilitat i que sempre s'hauran de compartir amb altres artistes. 


Convocatòria oberta fins al 9 de març de 2020 

Els projectes seleccionats es faran públics el 3 d'abril de 2020
+INFO

Residència per Artistes a HOMESESSION
img

Programa de residències

Homesession Residència és un programa de residència per a artistes i professionals de l'art que vulguin desenvolupar les seves recerques o projectes a Barcelona. 

Les estades de dos mesos ofereixen als artistes l'oportunitat de gaudir de les interaccions que es poden generar des d'un barri culturalment actiu al centre de Barcelona. 

Amb la participació de Homesession en l'escena artística local, l'estada esdevé una experiència clau en el procés creatiu. La residència es clausura amb un esdeveniment de presentació pública.
 

Convocatòria per a Juliol i Agost, finalitza el 29 de Febrer.

+Info

Convocatòria de residència de Tardor d’Art Contemporàni - Can Serrat
img

Can Serrat és un espai de creació, comunitat i procés. Com a tal, les activitats que organitzem estan orientades al voltant d’aquesta idea i reflecteixen un interès a estar presents en aquest procés, investigació, pregunta, dubte, comprensió, curiositat i debat. El programa de residencia dóna suport als escriptors i a la producció artística, amb un seguimiento individual, oferint recursos a cada resident segons les seves necessitats.

La convocatòria està oberta a tots els temes i formes. Els residents seleccionats tindran temps i espai per treballar en els seus projectes mentre resideixin a Can Serrat. 


BEQUES

El jurat seleccionarà 16 propostes per formar part de la residència durant la tardor 2020.


El desglossament serà el següent:

1 beca completa

5 becas del 70%

5 becas del 50%

5 becas del 30%
+Info

Convocatòria Escriptors Tardor 2020 - Can Serrat
img

Can Serrat és un espai de creació, comunitat i procés. Com a tal, les activitats que organitzem estan orientades al voltant d’aquesta idea i reflecteixen un interès a estar presents en aquest procés, investigació, pregunta, dubte, comprensió, curiositat i debat. El programa de residencia dóna suport als escriptors i a la producció artística, amb un seguiment individual, oferint recursos a cada resident segons les seves necessitats.

La convocatòria està oberta a tots els temes i formes. Els residents seleccionats tindran temps i espai per treballar en els seus projectes mentre resideixin a Can Serrat. 
 
El jurat seleccionarà 16 propostes per formar part de la residència a l’tardor 2020.
 
El desglossament serà el següent:
 
1 beca completa
5 becas del 70%
5 becas del 50%
5 becas del 30%

Termini límit per aplicar. 29 de febrer 2020

+info

ESTÈTIQUES TRANSVERSALS - ECOSISTEMES DE FICCIÓ

Convocatòria de projectes oberta fins el 21 de febrer de 2020

Estètiques transversals - Ecosistemes de Ficció és un projecte d'Idensitat + Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana desenvolupat a València, Castelló i Alacant a partir de dues residències per convocatòria oberta (València i Alacant) i un taller de producció en el context de Castelló a càrrec d'un/a artista convidat.

 
La present convocatòria està orientada a artistes i col·lectius que vulguin realitzar una residència a València - Centre del Carme Cultura Contemporània o a Alacant - Centro Cultural Las Cigarreras. Les residències s'hauran de desenvolupar sobre la temàtica Ecosistemes de Ficció proposada per Idensitat entre abril / juny de 2020 (Alacant) i setembre / novembre de 2020 (València).

+info

CONVOCATÒRIA OBERTA PROPOSTES EXPOSITIVES CACIS EL FORN DE LA CALÇ 2020
img

El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç posa en marxa un nou programa de Projectes Expositius Artístics i Culturals, destinada a ordenar la recepció de propostes. A partir d’aquest any 2020, es realitzaran convocatòries de diferents classes de projectes culturals, a través dels quals, necessàriament, hauran de canalitzar-se les propostes d’activitats que es vulguin presentar. En aquest marc, s’obre un període de recepció de projectes expositius a desenvolupar dins de l’espai interior i/o exterior del Centre.

 
Els artistes participants presentaran un projecte expositiu a realitzar dins de l’espai interior i/o exterior del Centre, cas de ser seleccionat. El projecte ha d’estar relacionat amb l’art, l’ecologia i la sostenibilitat, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre artistes i científics. 
 
Els interessats han de presentar la sol·licitud necessàriament al mail de CACiS, info@cacis.cat. La data límit per presentar projectes expositius és el 27 de març de l’any 2020. 
 
Podeu trobar les bases per aquesta convocatòria a

SOUNDS OF OUR CITIES - IDENSITAT ID
img

City of Roeselare + Idensitat +  Dear Hunter + Aalborg Universitet  / 2019 - 2021

 
L’activitat artística central del projecte és el desenvolupament de dues exposicions d’art sonor que s’incorporaran a llocs específics dels entorns urbans de Roeselare, Bèlgica i Barcelona,Espanya. Cada exposició constarà de deu peces sonores, una de cadascun dels deu artistes escollits en una convocatòria oberta europea. Prèviament a la producció de les exposicions, el col·lectiu Dear Hunter, realitzarà mapes socials de cadascuna de les àrees seleccionades, alhora que tindrà lloc una residència col·lectiva per a tots els artistes i comissaris. Els resultats finals de cada procés de mapeig es lliuraran als artistes i es posaran de manifest els punts que comparteixen les dues localitats.

Fins el 31 de gener.

+info

CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES NAU CÔCLEA 2020
img

La residència s'ofereix des del 2 de març al 14 de juny i des del 5 d'octubre al 28 de desembre. Les aplicacions estan obertes a projectes d'arts visuals, arts en viu, dansa, art sonor, música i projectes d'escriptura. Els projectes de recerca en arts i creació també són elegibles. 

Fins el 9 de febrer

+info

CONVOCATÒRIA PER A PROJECTES DE RESIDÈNCIES A CACiS - EL FORN DE LA CALÇ
img

Cacis obre una convocatòria de residència per a artistes, creadors i cientí cs de l’àmbit internacional per a l’any 2020, que vulguin dur a terme un projecte relacionat amb l’art, l’ecologia i la sostenibilitat, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre artistes i cientí cs. L’activitat, individual o col·lectiva, ha d’estar presidida pel canvi climàtic com a motiu d’inspiració, reflexió i estímul d’actuació.

 
Fins el 20 de febrer
 
 

CONVOCATÒRIA DE SELECCIÓ DE PROJECTES PER LA 9a MOSTRA D'ART URBÀ
img

Convocatòria de selecció de projectes per la 9a Mostra d’Art Urbà

Aquestes bases tenen com a objectiu regular la selecció dels projectes de creació contemporània que formaran part de la 9a Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert (MAU), que es portarà a terme el dissabte 16 de maig de 2020. En aquesta edició l’eix temàtic de la mostra se centrarà en el concepte de mecanització.
 
Termini: S’acceptaran els projectes -que hauran d’incloure el dossier amb la informació requerida a l’apartat 8 d’aquestes bases- presentats entre  el 17 de desembre de 2019 i el 31 de gener de 2020 a les 14h.

+info

CONVOCATÒRIA PER A RESIDÈNCIA D'ARTISTES AL TPK
img

Al TPK obrim una convocatòria per acollir artistes en residència per un període de 2 anys a partir dels primers mesos de l’any 2020. 
Es posarà a disposició un mínim de 2 tallers, de 10 m2 (50 €/mes) o de 16 m2 (80 €/mes) integrats dintre de l’espai del TPK i amb els serveis bàsics inclosos.
A les bases hi trobareu la resta d’informació i condicions. 


 
Fins el 7 de gener de 2020

+info

ETI (EXPERIMENTAR UNA TRANSFORMACIÓ INSTITUCIONAL) - IDENSITAT ID + LA ESCOCESA
img

ETI Barcelona és un projecte d'Idensitat en cooperació amb La Escocesa que proposa un procés col·laboratiu entre artistes i no artistes per imaginar un nou espai de relació institucional. Mitjançant l'eix temàtic "crear una nova institució", es proposa generar un espai de transició, sensible a la interacció entre pràctiques socials i creatives, on és possible repensar altres llocs per a la cultura des de les noves complexitats socials i la diversitat de públics. ETI (Experimenter uneix Transformation Institutional) és un projecte europeu entre École Nationale d'Art (ENDA) - París, Idensitat - Barcelona, Fondation Bottari Lattes - Torí i Minitremu - Targu-Mures co-finançat per co-finançat per Creative Europe. ETI Barcelona forma part d'ell.

Fins el 20 de gener. 

+info

CONVOCATÒRIA OBERTA PER SOL·LICITAR UN TALLER D'ESTADA LLARGA (FINS A 2 ANYS) A HANGAR
img

Oberta la convocatòria per sol·licitar un taller d’estada llarga (24 mesos). Des d’ara i fins al 26 de gener del 2020 a les 24 h, s’obre el termini de presentació de sol·licituds.

 
 
Tallers disponibles: 6.
Durada de la residència: des de maig del 2020 fins a l’abril del 2022.
Resultat de la selecció: a mitjans de febrer de 2020.
Lloguer taller: 130,26 €/mes (IVA inclòs).
Fiança: 2 mensualitats a retornar al final de l’estada.
 

OPEN CALL BIOFRICTION - HANGAR
img

Biofriction és un projecte d’Europa Creativa liderat per Hangar en col·laboració amb Bioart Society, Cultivamos Cultura i l’Institut Kersnikova compromès amb el suport a les pràctiques de Bioart i Biohacking. El títol fa referència a la combinació de biologia, biotecnologia, ficció i arts com a superfícies de fricció, amb especial atenció al potencial emancipador de la biotecnologia a través d’interfícies en el context de les pràctiques artístiques. La convocatòria es dirigeix a projectes en el camp de l’experimentació amb biomaterials, posant l’accent principalment en el feminisme transhackfeminista com a enfocament (o com a multiplicador de mètodes) per a repolitizar el feminisme a través de la (bio)pràctica.

Fins el 29 de gener. 

 
+info
 


Que és Xarxaprod?

Xarxaprod  - Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya- és una associació que aglutina centres de producció i creació tant públics com privats al servei de la producció cultural contemporània.
Creada l’any 2006, l’objectiu principal de Xarxaprod és compartir i optimitzar recursos amb la finalitat d’enriquir el teixit productiu a disposició de creadors/es i fomentar la seva relació amb la societat.

logo

Amb el suport de:
logo