ACTIVIDADES DE LA RED

Territori, xarxa i sostenibilitat: Trobada d'espais de creació de Catalunya i de promotors de les arts de les terres de Lleida i l'Alt Pirineu

08-11-2018/Trobades

Divendres 30 de novembre de 2018
Territori, xarxa i sostenibilitat 

Trobada d'espais de creació de Catalunya 
i de promotors de les arts de les terres de Lleida i l'Alt Pirineu
Centre d’Art La Panera de Lleida - de 10h a 17h
 

La Trobada d'espais de creació de Catalunya i de promotors de les arts de les terres de Lleida i l'Alt Pirineu: vol aprofundir en com teixim complicitats entre diversos agents del territori, així com donem valor a la tasca que realitzem en el nostre entorn. Alhora es vol abordar la importància de la connexió entre els espais artístics que habiten el nostre entorn, així com construir projectes de creació sostenibles i coherents, adaptats als diferents entorns i amb propostes d’innovació interdisciplinar (creació, agricultura, ecologia i pensament).

 

Aquesta trobada es focalitza a les terres de Lleida on es destaca l'especificitat d'aquestes comarques: terres de frontera amb l’Aragó i França, un territori extens i agrícola, ramader i turístic a l’alta muntanya, amb més densitat de població a la plana, concentrant-se al voltant de la ciutat de Lleida. Malgrat les característiques descrites, sovint adverses, tots treballem per tirar endavant projectes estables. D'aquests manera, des de Xarxaprod i des del Centre d'Art la Panera -en el marc de l'Arxiu Javelina d'artistes locals que impulsa, es vol abordar la importància de l'escena artística des de l'activitat dels propis artistes i dels espais de creació del territori. 

 

Quines necessitats té el territori, quins valors cal aprofitar, quins interessos comuns tenim i com podem organitzar-nos a nivell de xarxa, són algunes de les preguntes que volem posar sobre la taula per tal de treballar durant la jornada al Centre d’Art La Panera de Lleida. 
 

Us podeu inscriure a la trobada aquí abans del dimecres 28 de novembre.
 
 
Programa:
 
10h: Arribada, inscripcions, i visita de La Panera i presentació exposició “Els marges”
 
10:45 h:  Breu presentació dels assistents: nom, espai o projecte, màxim un minut.
 
11h: Conferència de José Albelda (Crisi sistèmica i resposta d'Espais i Projectes de creació) Visió general del context.
 
12h:  cafè descans.
 
12:30 h: Taula rodona moderada per Jordi Antas (responsable del projecte Javelina de La Panera) / Fernando Gonzàlez (junta de Xarxaprod). Ponències sobre Territori i Sostenibilitat de 15 min, experiències concretes de contextos locals/regionals + debat fins l'hora de dinar:
 
                José Carlos Balanza, Fundació Marguerida de Montferrato, Balaguer
 
                Jesús Vilamajó, Embarrat, Tàrrega / Full contact, Tarragona
 
                Pere Báscones, (Espai Nòmada) visió i experiències des de l'Alt Pirineu
 
14h: Dinar, paella de la terra ferma 
 
16h: Relatora externa de les jornades, Teresa Ibars, arxivera i activista cultural, que provoca el darrer debat per a definir les conclusions.
 
17h: comiat.
 

img

¿Que es Xarxaprod?

Xarxaprod - Red de espacios de producción y creación de Cataluña- es una asociación que reúne centros de producción y creación, tanto públicos como privados al servicio de la producción cultural contemporánea.
Creada en el año 2006, el objetivo principal de Xarxaprod es compartir y optimizar recursos con la finalidad de enriquecer el tejido productivo a disposición de creadores/as y fomentar su relación con la sociedad.

logo

Con el soporte de:
logo