ACTIVITATS DE LA XARXA

Cap a un espai cultural accessible per tothom: diversitat funcional i adaptació

img
03-10-2018/Formació

 PROGRAMA DEL TALLER 

Com pensem i programem activitats per concebre les instal·lacions i projectes culturals d'una manera inclusiva i accessible?  Els públics amb diversitat funcional requereixen espais, activitats i espectacles adaptats a les seves necessitats. Com fem que els nostres projectes culturals siguin accessibles i inclusius?

El taller consistirà en una primera part en què 4 professionals del món de les arts escèniques, la música i el disseny inclusiu explicaran la seva experiència sobre com adaptar un projecte, activitat, espai o instal·lació a les necessitats de públics especials i amb diversitat funcional.
Tot seguit, els i les participants del taller es dividiran en tres grups segons l’àmbit que vulguin treballar, i formaran un cercle d'assessorament amb un/ a de les tres ponents amb qui compartiran dubtes, preguntes, experiències i compartir una sessió de mentoring.


16h TAULA D’EXPERIÈNCIES: ARTransforma, Avanti Avanti i We Act Assoc.
17.45 -18.10h PAUSA per fer un cafè
18.10- 20h MENTORING*: els/ les participants es dividiran en 3 grups segons l’àmbit que vulguin treballar, i podran rebre assessorament sobre els seus projectes culturals. Caldrà triar segons si es vol estar en el grup de les arts escèniques (We Act), el disseny o la reformulació d’espais en base al disseny (Avanti-Avanti), o el reenfocament de projectes culturals cap a la inclusió amb ARTransforma.
* Caldrà que ens especifiqueu en el full d’inscripció en quin dels 3 subgrups de mentoring voleu participar i de quin projecte/ activitat cultural parlareu.


 PONÈNCIES: 

QUERALT PRATS ens acostarà a l’experiència d’ ARTransforma. Partint de la pròpia trajectòria personal i professional, amb algunes explicacions i casos concrets i anècdotes, la Queralt compartirà metodologies i coneixements sobre art i cultura, posant l’èmfasi en el foment de la creativitat, valorant els processos, els vincles, la participació i els aprenentatges.

ÀLEX DOBAÑO ens resumirà l’experiència d’Avanti Avanti en el disseny per arribar a la diversitat dels públics d’equipaments culturals i del patrimoni. Explicarà com el concepte de Disseny per a Tothom (DPT) ajuda a satisfer les necessitats diverses de les audiències segons edat, cultura, aspectes socioeconòmics o funcionals. El DPT ajuda a ajustar l’oferta del museu o centre a les necessitats i desitjos dels usuaris/es reals i potencials, millorant l’experiència de tots els públics. Avanti Avanti és una empresa de disseny especialitzada en diversitat humana: fa tallers per implementar d’una manera pràctica les metodologies del Disseny per a Tothom (DPT ) en els equipaments culturals.

ANA CANDELA CAMPELLO ens parlarà de l’experiència de WE ACT ASSOC, una associació sense ànim de lucre, constituïda per quatre professionals en l’àmbit de l’art, la cultura, la comunicació i l’accessibilitat amb el propòsit de promoure unes arts escèniques inclusives i lliures de barreres comunicatives.
AINA POCIELLO ens aproparà a l’essència del Simbiòtic Festival, nascut amb l’objectiu d’obrir les portes dels teatres a la diversitat, essència de tots i totes nosaltres i del mateix fet artístic. Aquest festival serveix per deixar d’excusar-nos com a espectadors, creadors i gestors i gestores culturals de no tenir mitjans, experiència ni suport per incloure la diversitat i l’accessibilitat als espais d’exhibició escènica.

 PONENTS: 

QUERALT PRATS: Llicenciada en estudis superiors de música (viola), és membre de diverses formacions musicals, docent i formadora en diversos centres. Dissenya i lidera tallers per a persones amb diversitat funcional, com també projectes de caire social per a diverses entitats (culturals, educatives i socials), entre els quals destaca ARTransforma (www.artransforma.org).

ÀLEX DOBAÑO: Soci i responsable de Disseny Estratègic d’Avanti Avanti
Va estudiar disseny gràfic a l’escola LAI. És fundador d'Avanti Avanti i complementa la seva activitat com a director de disseny estratègic, realitzant consultories i participant en ponències i tallers. Vocal de "Disseny per a Tothom” al Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya (CODGC), és patró de la Design for All Foundation, editor de www.holadesignforall.com i participa en la difusió del DPT participant en publicacions i seminaris.

ANA CANDELA CAMPELLO: Llicenciada en Publicitat i amb un postgrau de Gestió cultural i Producció d'esdeveniments en viu, amb experiència en la producció i comunicació de projectes socioculturals. Producció executiva del projecte We Act Assoc, amb tasques de coordinació del projecte i recerca de finançament.
AINA POCIELLO: Llicenciada en Comunicació Audiovisual i amb un postgrau de Gestió cultural i Producció d'esdeveniments en viu, és mànager i distribuïdora de música i arts escèniques. Producció tècnica del projecte We Act Assoc, realitzant tasques de direcció artística, planificació i gestió de recursos.

  PREUS I DESCOMPTES: 

Preu per a persones associades APGCC: 20 €
Preu per a persones associades APGCC a l’atur: 15 €

Preu no-socis/es APGCC: 35 €
Preu per a no-socis/es a l’atur: 25 €


 INSCRIPCIONS: 

Per reservar la plaça al curs cal completar el següent formulari  i efectuar el pagament via transferència bancària al número de compte de l’APGCC: ES60   0182 0206 36 0200207067, abans del dia 15 d’octubre del 2018.

img

Que és Xarxaprod?

Xarxaprod  - Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya- és una associació que aglutina centres de producció i creació tant públics com privats al servei de la producció cultural contemporània.
Creada l’any 2006, l’objectiu principal de Xarxaprod és compartir i optimitzar recursos amb la finalitat d’enriquir el teixit productiu a disposició de creadors/es i fomentar la seva relació amb la societat.

logo

Amb el suport de:
logo