JORNADES XARXAPROD: ESPAIS CREATS NOVES CONVIVÈNCIES

24 novembre 2016, 17 h.

Debat: Codi ètic una utopia possible, comptarà amb la participació de nombroses associacions (Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya, Associació d’actors i directors, Xarxa d’Arts Visuals, Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya, Consell d’Associacions de Catalunya, Associació de Professionals de la Dansa, Associació de professionals del circ de Catalunya). El debat estarà conduit per Jordi Oliveras (Indigestió).

25 novembre 2016, 10 h

Taller: Noves formes de governança dels espais de creació i producció autogestionats , estarà conduit per Amador Fernández-Savater i tractarà alguns dels problemes amb els que diferents formes d’autoorganització es troben dia a dia. El taller també vol anar més enllà del problema organitzatiu i repensar les concepcions mateixes de la política i dels béns comuns a través d’una mirada microscòpica i quirúrgica a diversos espais autogestionats, organitzativament complexes i abocats a l’eficàcia i l’eficiència en l’acompliment dels seus objectius.

25 novembre 2016, 10 h

Taller: Mecanismes participatius en la gestió d’espais de titularitat pública, va a càrrec de Judit Font Redolad, Coordinadora de l’Ateneu Popular 9Barris. L’objectiu del taller és reflexionar en profunditat sobre les noves formes de participació que estan apareixent en els darrers anys en la gestió d’equipaments de titularitat pública. Quin és el rol de l’administració davant de la gestió comunitària? Quins són els mecanismes de participació que duen a terme aquests espais per tal de garantir una major accessibilitat i una distribució dels recursos més eficaç i democràtica?. A partir d’una sèrie de preguntes ens endinsarem en una nova lògica i obtindrem les claus per comprendre un nou concepte d’allò que és públic, més plural i participatiu.