Salvem Can Felipa Arts Visuals

Després de 17 anys de trajectòria la regidoria del Districte de Sant Martí vol reconvertir la Sala d’Exposicions de Can Felipa en oficines per entitats, adduint que es tracta d’una petició del barri. Aquesta sala es un dels millors espais d’exposició de la ciutat, que s’ha trigat anys d’equipar i és a més l’únic espai municipal dedicat a l’art contemporani en tot el Districte (231.584 hab). Els veïns i usuaris estem segurs que pot trobar-se una ubicació per entitats que no passi per desmantellar un programa significatiu tant pel barri com per la ciutat de Barcelona. Potser a les dues plantes buides de Can Saladrigues.

Breu història de l’espai:
El programa d’Arts visuals de Can Felipa està especialment vinculat a la sala d’exposicions del centre, a la tercera planta, que per la seva particular configuració, amplitud (més de 500 m²) i lluminositat, permet una gran versatilitat. Des dels seus inicis d’activitat, el 1996, fins a l’actualitat, hi han col·laborat més de quatre-cents artistes, comissaris i altres professionals de l’art i el disseny. Per la seva tradició en el suport de l’art emergent, sobretot de caràcter jove, i per la seva trajectòria, que l’avala com a espai de referència a Barcelona en el suport a les arts visuals, la sala de Can Felipa està integrada a la xarxa de sales d’art de la ciutat i té un paper clau en els circuits de creació emergent de Catalunya.

Els objectius generals del programa d’Arts Visuals es poden resumir en: donar suport a l’art emergent i als joves creadors en el seu procés de professionalització (artistes, comissaris, investigadors i dissenyadors); treballar per a la producció i difusió de les arts visuals, apropant-les a nous públics; col·laborar amb altres institucions o col·lectius per tal de consolidar plataformes de suport a la creació emergent.

Des del 2001 el programa es desenvolupa a partir d’una convocatòria pública de caràcter anual que recull projectes de creació artística, de comissariat i de disseny, els quals venen seleccionats per un jurat format per diferents professionals del sector, oferint la màxima transparència en la gestió i producció del programa resultant, que es porta a terme durant la temporada següent.

Signa aquí

Tipus d'entrada: