Assemblea general de Xarxaprod al Centre d’Art i Natura de Farrera

Els dies 15, 16 i 17 de desembre diversos membres de Xarxaprod s’han reunit al Centre d’Art i Natura de Farrera per celebrar l’assemblea general. Aquesta reunió ha servit per a reactivar elements fundacionals de la xarxa, com són objectius, codi ètic i dinamització de diverses comissions de treball per tal d’afrontar aspectes de futur immediat i a mig termini. Ha servit també per escenificar el suport de tota la Xarxa al CAN (Centre d’Art i Natura), davant la manca de suport que enguany ha rebut aquesta organització que compta ja amb 15 anys de treball continuat.

Salvem Can Felipa Arts Visuals

Després de 17 anys de trajectòria la regidoria del Districte de Sant Martí vol reconvertir la Sala d’Exposicions de Can Felipa en oficines per entitats, adduint que es tracta d’una petició del barri. Aquesta sala es un dels millors espais d’exposició de la ciutat, que s’ha trigat anys d’equipar i és a més l’únic espai municipal dedicat a l’art contemporani en tot el Districte (231.584 hab). Els veïns i usuaris estem segurs que pot trobar-se una ubicació per entitats que no passi per desmantellar un programa significatiu tant pel barri com per la ciutat de Barcelona.

Xarxaprod organitza la seva assemblea general, el dijous 13 de desembre, a Can Xalant

Xarxaprod és una xarxa catalana d’espais que treballa en l’àmbit de l’art i la creació contemporània tot promovent projectes de recerca i de producció, la seva difusió en diferents nivells socials i culturals del territori, i que fomenta les relacions internacionals amb altres espais afins. La Xarxa aplega en aquests moments vint-i-vuit espais associats, una part dels quals són independents i una altra són projectes impulsats per ajuntaments.

Xutant la pilota a la teulada…

Sembla que les noves directrius marcades des de les administracions públiques, pel que fa als mecanismes de finançament en tots els àmbits socials, apunten cap a la direcció del finançament privat o cap a un finançament mixte públic/privat, que complementi el que fins ara aportava de manera pràcticament íntegra l’administració pública, i ens proposen un canvi de model, entenem que, més escaient amb la realitat econòmica que en la realitat social del moment.

Pàgines